12e Kennemer Open – 1e ronde: Haagse regio weer goed vertegenwoordigd

Met de KNSB-competitie is de twaalfde editie van de Kennemer Open van start gegaan. Een toernooi waarin gestreden wordt om het Open Kampioenschap van Haarlem en omstreken. Er wordt gedurende negen ronden in twee groepen gespeeld op de KNSB-zaterdagen, waarbij de organisatie speelgarantie biedt.

De vertegenwoordiging vanuit de Haagse regio vormt met tien deelnemers bijna 10 procent van het deelnemersveld dat uit 121 schakers en schaaksters bestaat. Onder hen twee oud-groepswinnaars: Ed Eveleens won tijdens de negende editie groep 2, terwijl Frans Pieter van den Bos de tiende editie van het kampioenschap op zijn naam schreef.

Acht van de tien komen tijdens de eerste ronde in aktie en verzamelen daarbij 4½ punten. Frans Pieter van den Bos en Jouke van Gosliga winnen in groep 1, Jan Zonneveld en Paul Koks doen dat in groep 2, waar Danny Lindhout moet berusten in remise als resultaat van zijn partij tegen de degelijk spelende Henk Roosink.

De Zoetermeerders van het gezelschap kennen een zware dag, waarbij het plezier er niet minder om is. Ed Eveleens treft in Ronald Gouma een van de Barcelona-gangers die aan de Kennemer Open meedoen. Als je in Barcelona aan d’Escacs de Sants meegedaan hebt, heb je jezelf voorzien van een prima seizoensvoorbereiding. Ronald de Vries ziet kansen in zijn partij tegen Boudewijn Eysvogel, maar zijn tegenstander weet hem te verrassen. Bob Ameling houdt lang stand tegen de zwarte formatie van Jakob Kaiser, maar houdt er uiteindelijk geen score aan over.

De tweede ronde staat op 1 november op het programma.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.