Memories

Sinds enige jaren is de noordelijke schaakwereld verrijkt met de website ‘de Schaakreporter‘ met, als ik me niet vergis, als enige correspondent Schaakjan.

Schaakjan staat garant voor een ongezouten mening, met hier en daar een kritische noot of kwinkslag. Over de Spassky’s is meestal wel een prikkelend zinnetje te lezen. Wij staan op de kaart bij Schaakjan, of we het nou willen of niet. Mijn vermoeden is dat deze belangstelling voor onze vriendenclub deels te danken is aan een roerig verleden van schermutselingen tussen de club van Schaakjan, het Emmer Schaakgenootschap en de Spassky’s. ESG pendelt al jaren niet onverdienstelijk tussen Nosbo en KNSB, de Spassky’s zijn al minstens zo lang stabiel aanwezig in wat momenteel de overzijde is voor de Emmenaren, na degradatie uit de KNSB in het afgelopen seizoen. Zo was daar in de jaren ’90 de affaire "Rammelbak", een akkefietje rond een afgebroken partij, waarbij de Spassky’s opgeteld meer dan 100 km moesten reizen om een onvermijdelijke uitslag (in casu winst voor de onzen in een straal gewonnen stelling) op het wedstrijdformulier te zien krijgen. Na de millenniumwisseling, in 2006, kwam hier bekerfinale-gate bij, een eindeloze discussie over waar en wanneer ESG en de Spassky’s hun Nosbobekerfinale zouden spelen. Ten slotte speelden we maar op Bevrijdingsdag bij Haren en wonnen de Spassky’s met 4-0. Maak ze niet boos, de Spassky’s.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.