Schaakstad Apeldoorn zet eerste stap richting Meesterklasse

Schaakstad Apeldoorn is het nieuwe seizoen goed begonnen. Nadat we vorig seizoen onfortuinlijk degradeerden uit de Meesterklasse, zijn we erop gebrand om ons terug te knokken op het hoogste podium. De eerste wedstrijd was ook meteen een belangrijke: tegen HWP Sas van Gent. Op rating ontliepen de twee teams elkaar nauwelijks met een gemiddelde voordeel van drie punten voor HWP. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en dat werd het inderdaad.

Omdat Merijn van Delft in een vooruitgespeelde partij met wit Koen Leenhouts naar remise liet glippen, stonden we al ‘achter’ voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was. Het eerste resultaat viel net voor de tijdcontrole. Armen Hachijan liet zich in tijdnood verrassen door Thibaut Maenhout in een stelling waarbij het zeker nog niet duidelijk was wat het zou worden – en zo werd het eerste puntje binnengehaald voor HWP. Ongeveer tien minuten later trok Thomas Beerdsen echter de stand gelijk na het knap wegspelen van Tom Piceu in een open stelling waarin hij een minimaal voordeeltje had. Op de overige borden werden er nog partijen gespeeld en het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.