Lezing Baadur Jobava op 19 oktober in Cafe Batavia

Op zondag 19 oktober zal de eerste activiteit van de Amsterdam Chess Academy plaatsvinden in Café Batavia. Niemand minder dan topgrootmeester Baadur Jobava uit Georgië zal ‘s middags van 14.00 tot 17.00 uur een lezing geven over de meest interessante momenten uit zijn match met Jan Timman die van 12-18 oktober zal plaatsvinden tijdens het Univé toernooi in Hoogeveen. Ongetwijfeld zullen ook een paar andere fraaie fragmenten uit zijn carrière aan bod komen.

De nummer 1 van Georgië bezet momenteel de 41e plaats op de wereldranglijst en heeft een grote aanhang bij het schaakpubliek over de hele wereld, maar zeer zeker ook in Nederland na zijn optreden eerder dit jaar in Wijk aan Zee. Zijn originele benadering van de opening, creatieve geest en gewaagde speelstijl is een genot voor elke schaakliefhebber. Niet voor niets wordt zijn naam vaak in één adem genoemd met de 8e wereldkampioen (1960-1961) Mikhail Tal die de bijnaam ‘Magician from Riga’ kreeg toebedeeld.

We verwachten een mooie opkomst bij de lezing van deze zeer bijzondere gast. Aangezien er maar plek is voor maximaal 30 personen wordt verzocht om je komst van te voren aan te melden via het contactformulier of . De kosten voor deze lezing bedragen € 20,- per persoon, contant te betalen op de dag zelf.

Meer info is te vinden op de website van de Amsterdam Chess Academy.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.