36e Dekker Chrysantentoernooi

Het 36e Dekker Chrysantentoernooi, gehouden op zaterdag 4 oktober in de Swan in Heerhugowaard, is dit jaar een prooi geworden voor de Russische grootmeester Vladimir Episjin. Stond vorig jaar Dimitri Reinderman zijn zege nog in de weg, dit jaar kwam zijn succes geen moment in gevaar. Opvallend was alleen de eerste ronde, waarin Episjin de volle 50 minuten nodig had om Barry Brink mat te stampen. Een hele drom mensen schaarde zich om het bord om de partij van zet tot zet te volgen. In ronde 2, 3 en 4 begon de scoringmachine van Episjin soepel te lopen. In de 5e ronde werd er vlot geremiseerd tegen Erik v.d. Doel en via winst op Ivo Wantola in ronde 6 kwam de Rus een vol punt los van de achtervolgers, waardoor hij in de laatste ronde freewheelend door de finish kon gaan middels een snelle remise tegen Alexander Dgebuadze

De tweede stek werd gedeeld door Dgebuadze, Erik van den Doel en "good old" Bruno Carlier met 5 uit 7 en vervolgens was er weer een trio op half punt achterstand te weten: Miguoel Admiraal, Fred Slingerland en Demre Kerigan. De ratingprijs tot 2200 werd gedeeld door de plaatselijke cracks, Thomas Broek, Tjerk Sminia en Colin Stolwijk. Laatstgenoemde ging er ook met de dinerbon vandoor voor de beste Heerhugowaarder. In totaal waren er 79 deelnemers, 24 in de hoofdgroep en voorts 7 achtkampen. De 1e achtkamp werd gewonnen door Egbert van Oene van het Alkmaarsche, de Waagtoren. In de laagste achtkamp wist de jongste deelnemer van het toernooi, Kylian Bijvank van Moira-Domtoren net niet de eerste plaats te behalen, maar met 6 uit 7 was er toch een mooie 2e stek achter huisschaker Ger Rietveld en er was natuurlijk na afloop voor iedere deelnemer een mooie bos Chrysanten.

1 Comment

  1. Avatar
    piet konijn oktober 08, 2014

    Nog even wat aanvulling. 1)Episjin "vergat" zijn Chrysanten mee te nemen. 2.Kylian is 10 jaar en wil graag Wereldkampioen worden. 3.Nico Dekker, ook op de foto, heeft de sponsoring voor de komende 4 jaar alweer toegezegd.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.