Nieuwe indeling Schaaksite en andere werkwijze

Het blijkt regelmatig dat mensen niet weten dat zij zelf een artikel kunnen plaatsen op Schaaksite.

Om te laten zien hoe dit moet hebben we een uitgebreide HELP-pagina gemaakt. Zie rechtsboven in de menubalk.

Iedereen die iets op Schaaksite wil plaatsen kan dit voortaan via deze pagina doen. Het is dus niet meer nodig om een artikel in een bepaalde rubriek onder te brengen. De redactie van Schaaksite zorgt hier voortaan voor. Wij hopen dat het voor iedereen hierdoor makkelijker wordt. Alle stukken van de medewerkers van Schaaksite staan voortaan in de linkerkolom. Dit maakt het overzichtelijker. Tot nu toe verschenen deze bijdragen zowel links als rechts en dat is niet handig gebleken.

De komende maanden gaan de met de lay-out van Schaaksite aan de gang en wordt de website beter afgestemd op tablets en mobiele telefoons. Ook willen we het aantal rubrieken en het aantal subrubrieken verminderen. Hiermee willen we de overzichtelijkheid vergroten. Voorbeelden: "Rubriek" bevat inmiddels 19 subrubrieken, dit is veel te veel.

Grote schaakevenementen zoals Tata, NK Algemeen/NK Vrouwen, Hoogeveen, BDO, Groningen, Vlissingen enz. krijgen voortaan een eigen plek op Schaaksite. Het voordeel hiervan is dat al het nieuws over die evenementen in een overzicht komt en dat het makkelijk is om terug te bladeren naar voorgaande jaren. Een voorbeeld hiervan is het TaTa-toernooi, zie Tata Steel Schaaktoernooi. Tot eind 2011 kan alle informatie over dit toernooi eenvoudig gevonden worden.

1 Comment

  1. Avatar
    Titos oktober 06, 2014

    Mooi dat Schaaksite niet stil zit en zich blijft ontwikkelen. Ga vooral zo door!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.