Duits bedrijvenschaaktoernooi

Voor de echte Bedrijvenschaakfanaten die geen jaar kunnen wachten, doet de volgende gelegenheid zich komende maand alweer voor! Op donderdag 20 november a.s. begint in Dresden de Duitse versie: het Deutsche Betriebsmannschaftsmeisterschaft im Schach (DBMM). Niet alleen de naam is langer: het betreft hier een zevenrondig weekendtoernooi met louter lange partijen! Alle info.

Ik zie kansen voor bijvoorbeeld ASML (zelfs een kantoor in Dresden), SAP (in 2010 deed SAP Walldorf voor het laatst mee volgens de "ewige Tabelle", maar toen wel met 4 teams!) en Sogeti, allen met vestigingen in Duitsland. En wie weet zijn er wel schakende Mercedesdealers in Nederland die met de winnaar van 2011 mee mogen doen: "Schachgesellschaft Stern Stuttgart" (personeelsvereniging van Mercedes-Benz). Het Europäisches Patentamt zal in Dresden in ieder geval weer acte de prĂ©sence geven, (inclusief een drietal in Den Haag werkzame collega’s), ditmaal gehuld in zwarte giletjes!

De foto is van de DBMM in Bremen van 2013.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.