Geen gekke dingen

Het Univé Open kende een bewogen eerste ronde. Het toernooi is in de breedte uiterst sterk bezet en de grootmeesters kregen het bepaald niet cadeau. Vooral een paar talentvolle jonge Duitsers maakten hen het leven zuur. Zo kwam de Tsjech Jiri Stocek niet verder dan remise tegen de taai verdedigende Valentin Buckels, de pupil van Daniel Hausrath die we eerder dit jaar al in Dieren bezig zagen. Maar ook de ervaren Peter Mijnheer deed het uitstekend tegen Oleg Romanishin, die hoopte in het verre eindspel zijn Elo-overwicht te doen gelden maar er simpelweg niet doorkwam.

Sipke Ernst heeft het in het begin van elk toernooi moeilijk. In 2011 verloor hij hier nog van Arlette van Weersel. Vandaag vergaloppeerde hij zich tegen een in deze contreien volslagen onbekende Duitse speler Sebastian Mueer.

“Als ik in de eerste ronde win, is er iets mis”, meesmuilde de grootmeester. “Dus er zijn eigenlijk geen gekke dingen gebeurd. Ik ben gewoon blij met deze remise.”Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.