Het leukste toernooi van België.

Nou, oké, dat gaat misschien wat te ver, maar ik kom al jaren met veel plezier in Leuven. Wanneer ? In de week waarin de 11e november valt.

Eind jaren 90 en begin van deze eeuw ging een grote groep Noord Hollanders in de zomermaanden altijd naar Gent. Het Gent’s Open en de Gentse feesten, daar kwamen ze voor (in welke volgorde, dat mag de lezer zelf bepalen) Op één van die toernooien ontmoette ik Bart Robyns en hij heeft me toen gewezen op het 7 ronden toernooi van zijn club Desperado. (toen de organiserende club, thans wordt het toernooi georganiseerd door de fusieclub Leuven Centraal*)

In 2001 kwam het er van. vanwege het bereiken van een zekere leeftijd, had ik een hotelbon gekregen van mijn familie, ter waarde van 250 gulden. We zaten net voor de overgang naar de Euro. Dus ik in november de stoute schoenen aangetrokken en op (met de trein) naar Leuven. Ik speelde een leuk toernooi en stond bij het ingaan van de laatste ronde op 4 uit 6. In zijn prachtige Allo Allo Engels sprak Brusselaar Gerard Burney (Epicure) mij toe: "We are goink for the ratingprice". Ik zwoegde er in die laatste ronde nog een halfje uit en met 4 1/2 uit 7 deelden Burney en ik inderdaad samen de ratingprijs tot 1800. Dat bleken maar liefst 10.000 Befjes te wezen. Omgerekend zo’n slordige 500 gulden. Potverdomme, sprak ik op mijn werk. "Ik kan beter gaan schaken !"

We zijn nu 2014 en November de 11 staat alweer in mijn agenda geschreven. Na enige jaren in een andere locatie gespeeld te hebben, is het toernooi weer teruggekeerd naar het clubhuis van Leuven Centraal, Ons Huis aan de Goudsbloemstraat 28. De toernooi dagen zijn: Zaterdag 8 november, inschrijven vanaf 11.00 uur, ronde 1 om 13.00 uur, ronde 2 om 18.30 uur. Zondag 9 november, ronde 3 en 4 op dezelfde tijden. Maandag 10 november, 5e ronde om 18.30 uur en tenslotte de laatste twee ronden op Dinsdag 11 november, ronde 6 om 9.30 uur, ronde 7 om 14.30 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht om 19.45 uur. Wie interesse heeft, bezoeke de site van Leuven Centraal, makkelijk te googelen en het opgeven is een fluitje van een cent !!

was getekend Piet Konijn

* voor wie niet op de hoogte is, Leuven Centraal is ook de naam van de gevangenis aldaar. Leuke vondst om je club zo te noemen.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.