BDO ronde 1: Over eerste klappen en daalders

Sommigen vliegen er meteen in, anderen doen het rustig aan. Sommigen voelen zich direct op het gemak, anderen moeten nog even wennen.

De twee dames in de tienkampen mochten meteen tegen elkaar. En dames gaan voor dus als eerste hun belevenissen. Onze nationaal kampioene Anne Haast had zich vast iets meer en zeker iets anders van de eerste ronde voorgesteld. Na 23 zetjes was het gedaan en ze is nooit goed in de partij gekomen. Een mooie opsteker voor Nargiz Umudova. De Azerische heeft zichzelf als opdracht meegegeven om 5½ punt te maken, want dan pakt ze leuke ratingwinst en een IM-norm.

Het Premier Tournament heeft 2 papieren favorieten. ‘Onze’ Dimitri Reinderman en Andrey Sumets uit Oekraïne. De laatste had gisteren flinke reisvertraging opgelopen door de Duitse spoorwegen, maar meldde zich gelukkig vannacht nog in het hotel. ‘Everything fine Mr. Tuijp’, kreeg ik ge-sms’t.

En dan in de eerste ronde tegen Twan Burg. Twan heeft ook een missie: op een of andere manier 6 punten bij elkaar sprokkelen en de derde norm maken. En tegen Sumets met zwart is een halfje dan oké. Met de afruilvariant van het Slavisch leek Sumets ook eerst even te acclimatiseren. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.