Impressie Unive-toernooi

Het blijft leuk dat Unive-toernooi in Hoogeveen. Twee mooie matches, een sterke hoofdgroep en twee leuke amateurgroepen. Genoeg te zien, genoeg te beleven. Ook voor de bezoeker. Ik weet dan ook niet waar ik moet beginnen. De matches en de belangrijke partijen uit de hoofdgroep kunt u natuurlijk volgen op de toernooisite. Ik beperk me het liefst tot de amateurgroepen. Die komen er bij de meeste toernooien wat bekaaid af. Hun partijen zijn niet na te spelen, hoewel die voor de gewone schaker juist uitstekend zijn te volgen. Dat wil zeggen de grote en minder grote blunders zien wij ook nog. De subtiliteit van de grootmeesters gaat ons meestal boven de pet. Gelukkig was daar vandaag Jop Delemarre die commentaar en les geven aardig wist te combineren.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.