Univé Chess R2 -Perfecte voorbereiding Giri, Timman blundert

Nodig de juiste spelers uit, en je weet niet wat je meemaakt in twee partijen op een dag. Wat er vandaag in de Univé matches gebeurde tartte elke beschrijving. We doen toch een poging. Anish Giri legde met onvoorstelbaar diepe voorbereiding de basis voor een tweede overwinning in een epische partij. Jan Timman speelde opnieuw lange tijd prima tegen Baadur Jobava, maar blunderde op het moment dat de Georgiër slim de spanning had opgevoerd.

We beginnen in mineur, vanuit Nederlands standpunt bezien. Timman had lange tijd weinig problemen. Jobava kreeg met wit wel een ietsje, maar besteedde ook veel tijd: “Het was een complex middenspel. Ik had hier en daar moeite om de juiste zet te vinden, ik was steeds degene die naar plannen moest zoeken”, zei de Georgiër achteraf. “Ik moet er ook nog een beetje in komen, misschien ben ik gewoon niet zo goed in vorm.” Timman wist daar niet van te profiteren – integendeel, toen Jobava nog maar een minuut of drie bedenktijd over had, ging de Arnhemmer in de fout. Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.