Foto-verslag Univé Schaaktoernooi 2014

Het gemeentehuis van Hoogeveen gastheer van het Univé schaaktoernooi

Hoogeveen, dinsdag 14 oktober 2014

Dit jaar vindt voor de achttiende keer het Univé schaaktoernooi in Hoogeveen plaats, dat 11 t/m 18 oktober wordt gehouden. Er wordt weer in diverse settingen gespeeld: de Kroongroep met Jan Timman versus Baadur Jobava en Anish Giri tegen Alexei Shirov. Daarnaast het sterk (internationaal) bezette Univé Open met 27 titelhouder waarvan 11 grootmeesters en twee toernooien voor amateurs, groep 2 speelt ‘s morgens en groep 1 ‘s middags. Ongeveer vijf uur met de auto reizen om een paar foto’s te maken lijkt veel, maar als je er plezier in heb, zoals ik, dan is dat een fluitje van een cent. Ik was te laat om de amateurgroep 2 (ochtend) te kunnen vastleggen. Wat mij opviel: in amateurgroep 1 spelen wel erg jonge kinderen mee, en zij spelen dus ook tegen wel erg oude tegenstanders, ik heb daar een videoimpressie van gemaakt. Het commentaar op de partijen van Giri en Timmaan werd gegeven door John van der Wiel. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.