Vladimir Epishin wint snelschaaktoernooi Promotie

Vandaag streden 70 schakers om de Breugembokaal; de wisselbeker, vernoemd naar de oprichters van Promotie in 1952 is de naast geldprijzen de prijs die te winnen valt in het jaarlijkse snelschaaktoernooi van de Zoetermeerse schaakvereniging Promotie. Daarnaast stonden de titel snelschaakkampioen van de Haagse en Leidse schaakbond op het spel.

Het toernooi kende een sterke bezetting met 3 grootmeesters en ruim 20 spelers met een rating van > 2000.

Het toernooi besloeg 11 ronden, waarin de deelnemers per ronde twee partijen tegendezelfde tegenstander speelden; een met wit en een met zwart. Aan het eind van de middag bleek de Russische grootmeester Vladimir Epishin de winnaar. Zijn naam kon worden bijgeschreven op de wisselbokaal onder de naam van de winnaar van vorig jaar: Erik van den Doel.

De eindstand in de A-groep:

1. Vladimir Epishin 20

2. Erik van den Doel 19

3. Hing Ting Lai 17

4. Alexandre Dgeduadze 15

5. Edwin van Haastert 14 (tevens kampioen Leidse schaakbond)

6. Bob Voogt 13 (tevens kampioen Haagse schaakbond)

De eindstand in de B-groep:

1. Hans Minnema 18

2. Max Kanbier 17

3. Ferdi Sieben, Justus van Klaveren, André Wagner, Jeroen Sikkema 14

Op www.svpromotie.nl staat (binnenkort) de volledige uitslag van het toernooi.

1 Comment

  1. Avatar
    Horscht oktober 20, 2014

    Een erg leuk en goed georganiseerd toernooi! Dank daarvoor! Mijn column "Opa vertelt" elders op deze site moet dan ook zeker niet als kritiek op specifiek dit toernooi worden opgevat. Als je meedoet met een toernooi zonder increment weet je wat je kan verwachten, en moet je dus verder niet zeuren. Het werkte voor mij overigens soms in mijn voordeel (zetten dichtbij de klok kunnen doen tegen Ton Bodaan) en soms in mijn nadeel (een andere tegenstander kon nog net een laatste pionnetje op het bord houden toen ik door mijn vlag ging).

    Maar volgend jaar graag 3 minuten + 2 seconden increment, wat mij betreft! đŸ˜‰

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.