Ronde 8: Nijboer punt los

Friso Nijboer heeft in de slotronde aan remise genoeg om het tiende BDO Chess Tournament op zijn naam te schrijven. Zelf won Nijboer van Romain Picard, terwijl concurrenten Reinderman en Sumets niet verder kwamen dan remise. Alleen Reinderman en Krystian Kuzmicz kunnen Nijboer in theorie nog achterhalen.

Of dat zal gebeuren is zeer de vraag; Nijboer heeft in de slotronde wit tegen Jan-Willem de Jong, die het vandaag na dertien plichtmatige zetjes voor gezien hield tegen Twan Burg. Zo’n scenario is morgen dus voldoende voor een fraaie toernooizege. Meer dan met de eindzege zal Kuzmicz vermoedelijk bezig zijn met de GM-norm die hij in de wacht sleept als hij in de laatste ronde wint van Romain Picard.

Die Fransman bleek vandaag simpelweg een maatje te klein voor Nijboer. In een Siciliaanse Alapin werd tegengesteld gerokeerd, en kwam de zwarte aanval sneller van de grond dan de witte. Picard had zich taaier kunnen verweren met 29.De3. Wellicht had hij na het gespeelde 29.Dh3 Lxg5 30.fxg5 Txg5 Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.