Tweede Wartburg Schaakfeest 2014

Klim-Op hofleverancier van het Wartburgschaakfeest!

Rotterdam, 18 oktober 2014

Prachtig herfstweer, veel blije kindergezichten en een zeer gemotiveerd vrijwilligersteam, Wat wil je nog meer bij de organisatie van een schaakfeest voor onze basisschooljeugd. Het tweede Wartburg Schaakfeest kon beginnen.

In vergelijking met vorig jaar waren er minder deelnemers als gevolg van de herfstvakantie en ook de vervroeging van het feest met een maand kostte enkele deelnemers. Veel scholen moeten nog op gang komen met de nieuwe schaaklessen.

Maar daar stond tegenover dat we een nieuwe schaakactiviteit konden toevoegen, Xiangqi: de Chinese variant van het schaakspel. Het is de bedoeling dat we dit kampioenschap de komende jaren verder uitbouwen in samenwerking met de Chinese scholen in Nederland, de Xiangqi-bond en Asian News. Met bijna 120 enthousiaste kinderen mochten we onder deze omstandigheden best tevreden zijn. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.