Cultural Village Schaaktoernooi 2014 (29 t/m 30 november )

Voor de 19e maal gaat zaterdag 29 november, onder auspiciën van de Stichting Schaakpromotie IJmond, in café de Zon te Wijk aan Zee het Cultural Village Schaaktoernooi van start.

Traditioneel is dit toernooi een Grootmeestertienkamp. Echter, net als vorig jaar, heeft het beperkte budget de organisatie genoopt er een weekend toernooi van te maken. Maar wat voor één!

Aangezien het Internationaal Verbond van Europese Culturele Dorpen, Cultural Villages of Europe, 15 jaar bestaat wordt het een speciale editie. Mede mogelijk gemaakt door de SSIJ, de Gemeente Beverwijk, Adviesbureau Schrijvers en de Stichting Actief Wijk aan Zee.

We zijn er als organisatie trots op een tweekamp te mogen organiseren tussen het jonge Groningse talent IM (2455) Jorden van Foreest (Europees jeugdkampioen 2013) en de gelauwerde Amsterdamse GM (2531) Friso Nijboer, winnaar BDO Chess Premier 2014 én tweevoudig winnaar van ons toernooi. Daarnaast worden twee vierkampen gespeeld. Eén met jong Nederlands talent: FM Tycho Dijkhuis, FM Robby Kevlishvili (winnaar BDO Chess Challenger 2014),

Hing Ting Lai en Ilias vd Lende.

De heren zijn goed aan elkaar gewaagd; dit belooft een mooie strijd te worden. Voor deelnemers aan de tweede vierkamp wordt gezocht in de bij Cultural Village aangesloten dorpen.

Op zaterdag 29 november wordt het toernooi geopend door onder meer Bert Kisjes en Hans Böhm.

De organisatie is ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een spannend toernooi wordt in de sfeervolle achterzaal van café de Zon waar de verrichtingen live kunnen worden gevolgd. Maar uiteraard ook via de internetsite van de organisatie (www.ssij.nl) zullen de dagelijkse ontwikkelingen kenbaar gemaakt worden èn zijn de partijen live zichtbaar.

We zien u, en uw eventuele berichtgeving, met plezier tegemoet.

namens de organisatie,

Dennis Krassenburg

toernooidirecteur

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.