Chess Train 2014

Van vrijdag 10-10-2014 t/m dinsdag 14-10-2014 heb ik deelgenomen aan het schaakevenement Chess Train 2014. Vanaf het centraal station van Praag in Tsjechië op weg naar Wenen en in de tussenliggende tijd 3 partijen gespeeld met een speeltempo van 20 minuten per persoon, aanvullend 10 seconden per zet. De eerste dag van Praag naar Wenen, een dag later van Wenen naar Budapest om de dag hierna van Budapest naar Trencin in Slowakije te rijden.

Op maandag van Trencin naar Krakow in Polen om op de laatste dag weer in Praag aan te komen. Met een resultaat van 6 punten uit 12 wedstrijden was ik persoonlijk niet ontevreden. Vier partijen gewonnen, remise en verloren. Vijf tegenstanders met een rating van boven de 2100. Gelijk in de eerste ronde, geflankeerd door Ian Rogers uit Australië aan mijn rechterzijde en Vlastimil Hort aan mijn linkerzijde, tegen Petr Neumann een grootmeester uit Tsjechië met een rating van 2465. De uitslag laat zich raden. Genietend van het toernooi, de mooie steden en het prachtige weer, kan ik jullie meedelen dat dit toernooi een absolute aanrader is.

Dus, als je volgend jaar of in 2016 in oktober een paar dagen ter beschikking heb dan is dit dé kans. Graag verwijs ik jullie naar de website waar je alle uitslagen, maar ook een foto impressie van dit en alle voorgaande toernooien kunt vinden.

Opening door toernooidirecteur Pavel Matocha

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.