ESPN over Deep Blue

Op het sportkanaal ESPN is een documentaire uitgezonden over de matches tussen Deep Blue en Kasparov. Zoals u waarschijnlijk nog wel weet won de computer de match nadat Kasparov in de laatste partij als een kind verloor. Kasparov vertrouwde het niet en dacht dat het team van Deep Blue niet eerlijk gespeeld had.

In de uitzending wordt een verklaring gegeven voor het wantrouwen van Kasparov. Tijdens de eerste partij speelde de computer een zet die eigenlijk nergens op sloeg, wat "the boss" deed vermoeden dat er iets aan de hand was. Dat was ook zo, maar niet wat hij dacht. Het was een soort crash van de computer, die in zo’n situatie geprogrammeerd was om een ‘nulzet’ te spelen, een zet die niets weggeeft. Die partij won Kasparov, maar hij veranderde zijn speelstijl en verloor het initiatief…

U kunt de uitzending hier bekijken.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.