Schaken op Texel

Wellicht is het nog niet elke schaker bekend, dat er een toernooi op Texel op de wedstrijdkalender staat.

In de eerste opzet was er een rapidtoernooi gepland in een weekend, en een toernooi met gewoon speeltempo op weekdagen. Het rapidtoernooi bleek echter samen te vallen met het NHSB-kampioenschap, op dit moment lijkt het daarom beter om het rapidgedeelte niet te laten doorgaan.

Het is de bedoeling dat het midweektoernooi wel plaatsvindt, van maandag 10 t.e.m. donderdag 13 november. Niet voor niets past het precies in een midweekarrangement. Het is vooral bedoeld voor de ‘gewone’ schaker, die daarnaast eventueel nog andere dingen wil doen. Daartoe biedt het programma voldoende ruimte, maar ook de omgeving! Meereizende niet-schakers hebben uiteraard de hele periode tijd voor andere dingen.

Texel staat bekend als vogeleiland, dus vogelaars hebben alle gelegenheid om tussendoor van alles te spotten. Golfers kunnen zowat naast de speelzaal terecht, maar iedereen kan eigenlijk wel iets van zijn gading vinden op het eiland.

Zie www.texelsschaaktoernooi.nl/ voor toernooi-informatie;

texel.startpagina.nl/ voor allerlei andere informatie;

www.krim.nl/ voor informatie m.b.t. accommodatie op het park zelf, maar met legio links naar informatie over activiteiten op Texel.

Kijk vooral ook naar de mogelijkheden van verblijf: op de camping is men alleen toeristenbelasting verschuldigd, in een chalet kost het met zijn tweeën slechts ruim € 20 per persoon per nacht, en met zijn vieren nog minder. Wie liever een hotelkamer boekt: een kamer in Molenbos kost € 65 per nacht voor één, maar met zijn tweeën slechts € 60, dus € 30 per persoon.

Wie liever ergens anders overnacht is daarin uiteraard helemaal vrij!

We verwelkomen u graag op maandag 10 november.

Namens de organisatie,

Aart Strik

2 Comments

 1. Avatar
  Avdg oktober 25, 2014

  Zijn er ook nog kosten verbonden aan het meedoen met het toernooi?

 2. Avatar
  Aart Strik oktober 25, 2014

  Hm…dat stónd op de toernooi site…

  Het inschrijfgeld is € 35.

  Ik zal vragen of het ook op de site weer wordt vermeld.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.