Jeroen Eigelaar verrassende winnaar 26e SIO Rapid Toernooi

Jeroen Eigelaar (foto Ab Scheel)

Jeroen Eigelaar is tot zijn eigen verbazing winnaar geworden van het 26e SIO Rapid Toernooi. Jeroen, spelend voor schaakvereniging Nieuwerkerk aan de IJssel, was vorig jaar nog troosteloos laatste geworden in groep 2 en was dit jaar in de 1e groep als 9e geplaatst in een veld van 12 schakers, met 4 tegenstanders met een rating boven de 2000. Jeroen begon sterk aan het toernooi, won de ene na de andere partij, soms tot eigen verbazing want hij had naar eigen zeggen steeds geluk gehad. Maar dat geluk dwing je volgens mij ook af. Nadat hij van de lokale favoriet Timon van Dijk, spelend voor WSC, had gewonnen, was hij ineens een titelkandidaat.

Bij het ingaan van de laatste ronde stond hij gelijk met Timon van Dijk en was al verzekerd van de 2e plaats. Jeroen koos in de laatste ronde tegen Johan Voorberg voor zekerheid en het werd een snelle remise. Timon van Dijk moest in de laatste ronde winnen van Arjan van der Leij, spelend voor Messemaker 1847, om de titel te winnen. De opgave was teveel voor Timon, want hij werd langzaam maar zeker van het bord gedrukt. Jeroen liep op dat moment buiten op zijn nagels te bijten en was dolgelukkig toen hij hoorde dat hij het toernooi had gewonnen. Jeroen werd winnaar met 5½ punt, voor Timon van Dijk met 5 punten. Arjan van der Leij legde beslag op de 3e plaats voor Michael Aagaard met 4 punten. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.