Tweede ronde KNSB: De NOSBO-teams

Na de tien thuiswedstrijden in de eerste ronde, nu tien uitwedstrijden. Altijd lastig om daar reporters voor te vinden. De club zelf heeft al genoeg problemen om iemand hun eigen wedstrijdverslag te laten schrijven. Toch een overzicht van de wedstrijden van de NOSBO-teams, met verwijzingen naar hun eigen verslagen. Die komen zoals gewoonlijk vanaf zondagmiddag tot aan de volgende zaterdag. We kunnen echter niet wachten, we willen het nu weten.

Meesterklasse

De Groninger Combinatie moest naar landskampioen En Passant. Deze speelt met vijf GM’s en daar stelde de Groninger Combinatie 3 GM en 1 WGM tegenover. Het werd een wedstrijd die nipt verloren werd. Jan Werle hield Erwin l’Ami op remise en hetzelfde deed Sipke Ernst tegen Dimitri Reinderman. De derde grootmeester aan Groningse zijde Daan Brandenburg won van Zhaoqin Peng. Jasper Geurink leverde een topprestatie door GM Ikonnikov op remise te houden. Bonno Pel won van Manuel Bosboom. Daarnaast waren er twee remises van Iozefina Paulet en Joost Wempe. Dat zijn er 4.5 bordpunt, bijna voldoende voor een sensatie. Helaas kon Erik Hoeksema het niet redden tegen GM Jan Smeets, Peter Hulshof verloor van Hans Böhm en ook Jan Baljé verloor. Het resultaat derhalve met 2 winstpartijen, vijf remises en drie verliespartijen betekent een 5,5 – 4, 5 nederlaag.

Op papier had Sissa de mogelijkheden om de winst te pakken. Hoe de wedstrijd verliep kon en kunt u zien op het liveverslag Sissa en op het forum onder het draadje Sissa 1 staat al een mooi verslag van EJH. Nick Maatman en Erik Jan Hummel scoorden het volle punt. Verder verwijs ik naar het verslag. De einduitslag was: 6-4 voor Utrecht

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.