Vlaggenschip Messemaker 1847 fier aan kop in landelijke competitie

Erik Hennink kreeg na ongeveer anderhalf uur spelen remise aangeboden door good-old Joop Piket, hij moest ‘s-avonds naar Feyenoord met zijn zoons Jeroen en Marcel en kleinzoon?, na overleg kon Erik het aannemen, maar daar was het niet voor aldus Joop, het was een pot remise. Jan Evengroen aan bord vier won de kwaliteit, en schoof het technisch gewonnen eindspel rustig uit en na drieënhalf uur spelen was het punt binnen. Ed Roering offerde een stuk, wist daarna met een sublieme zet de overhand te krijgen op de koningsvleugel. Invaller Erich Karstan stond de hele partij overwegend beter, maar in het eindspel liet hij een steekje vallen en dan kan de ervaren schaakmeester Fred Slingerland het bekwaam afmaken. Ben van Geffen vroeg aan mij (captain Ab) of remise aanbieden goed was, oké Ben, hij ging er toch nog even goed voor zitten en op de veertigste zet kwam de beslissende doorbraak. Ons jeugdtalent Liam Vrolijk kwam een pion achter, maar had compensatie en er zaten ook steeds dreigingen in van hem en zijn tegenstander. In het verre eindspel bleek dat zijn tegenstander de betere papieren had en na stukverlies konden de stukken in de doos. Henk-Jan Evengroen wist tegen de sterke IM Nebojsa Nikolic, broer van GM Pedrag, een mooie plusremise te halen. De tussenstand was toen 2 – 3. Jan Cheung kwam voor advies bij de captain, vroeg of hij remise mocht aanbieden, ja goed, maar zijn tegenstander speelde nog even door, drie zetten later was puntendeling een feit. Daarna ging het in een stroomversnelling, Ed Roering en Ben van Geffen wonnen beide de partij en zo was de tweede, o-zo belangrijke winst binnen. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.