Frustratie

Nog geen twee uur geleden heb ik mijn partij in de tweede KNSB-ronde verloren. Het is een mooi moment om een column te schrijven. Ik zit vol zelfhaat.

Hoe kan het toch? Je komt met zwart wat minder te staan. Onnauwkeurigheden in een openingsfase die zo hoopvol begon. Je kunt op een gegeven moment remise min of meer forceren, maar je maakt het jezelf onnodig moeilijk. Maar toch… ook na dat de de torens zijn geruild staat er een eindspel op het bord waarin mijn tegenstandster (… STER, jawel. Ik werd er op aangesproken. Ook dat nog!) met haar loperpaar beter staat, maar niet gewonnen. Als uiteindelijk een setje lopers is afgeruild staat er een positie op het bord waarin je ziet dat je een theoretische remisestelling kunt krijgen. Eerst even de hoek in, paard offeren tegen de laatste centrale pion van mevrouw en we hebben een eindspel met loper van de verkeerde kleur en randpion. Remise dus. Ik draai de zetten om. Ik offer mijn paard, wil de hoek in… en ontdek dat een toch verschrikkelijk aanwezige loper op f4 dat tegenhoudt. Altijd EERST met je jongeheer de hoek in, Nepveu!Lees de column van Manuel hier !

1 Comment

  1. Avatar
    Horscht november 05, 2014

    "Maar ik weet het zeker, vannacht zal zij mij weer bezoeken. Zij, de godin Caissa, met haar zweepje en haar totaal onuitstaanbare schaterlach."

    Als je pech hebt word je drie dagen en drie nachten bezocht door de Erinyen…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.