Vis a vis in Enschede

Een reis naar het oosten van het land is altijd een heikele onderneming. Iedereen die het wel eens heeft gedaan kan het beamen. Er zijn altijd afslagen die de moeite van het inslaan de moeite waard lijken. Er zijn altijd rotondes die zo lekker rondgaan dat driekwart leuker lijkt dan half. En altijd wegopbrekingen die geplande routes doorkruisen. Monsterachtige trucks die in een bedaard tempo voor je gaan rijden. De plaatselijke visboer die met een grote kar net voor je de weg opdraait. Gemakkelijk en vanzelfsprekend is het nooit, zo’n reis naar het oosten. Een reis naar het westen of het zuiden is overigens niet anders, hoor. Laten we wel wezen. Valt ook niet altijd mee. Alleen noordwaarts gaat de dingen altijd wel zo ongeveer zoals gepland. Daar is het landschap en vooral het wegennet ook lekker overzichtelijk. Gewoon de A7 noordwaarts. Nergens op letten. Een beetje tussen de lijntjes blijven, er kan weinig misgaan. Voor de grens even een harinkie happen en na Nieuweschans natuurlijk weer op scherp, dat spreekt voor zich.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.