Internationaal Schaakfestival Groningen in teken van 400-jarig bestaan Rijksuniversiteit Groningen

Het 52e Schaakfestival Groningen, dat traditioneel van 21 t/m 30 december a.s. zal plaatsvinden, belooft weer een groot(s) evenement te worden. 2014 is namelijk het jaar waarin de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) haar 400-jarig bestaan vierde. Het Schaakfestival is het laatste evenement van het jaar dat daar aandacht aan besteedt. Studenten van universiteiten waar de RUG een relatie mee heeft zijn expliciet uitgenodigd deel te nemen. Het SFG 2014 zal daarom gekenmerkt worden door de deelname van een groot aantal studenten, afkomstig uit de hele wereld, waaronder ook vele titelhouders.

Het aantal van ruim 25 nationaliteiten op de deelnemerslijst is nu al een record. Zo kunnen we dit jaar naast deelnemers uit traditionele schaaklanden als Rusland, Armenië, Israël en Duitsland ook delegaties uit onder meer China, Japan, Mexico, Koeweit en Oeganda verwelkomen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.