Bekerperikelen in de NOSBO

Een weekend om veel te verslaan. De eerste ronde beker is gespeeld. In het verre zuiden in Coevorden gisteren het Ganzenmarkttoernooi en vannacht in het verre noorden in Uithuizen het Schaken onder invloed toernooi. En dat terwijl de tweekamp tussen verdediger Carlsen en uitdager Anand twee mooie wedstrijden te zien gaf. Zelf heb ik voornamelijk de eindspelen gezien en werd daarbij geholpen door Peter Svidler, die in goed verstaanbaar Engels commentaar geeft. Hij ziet niet alle zetten aankomen (vandaag Db7 gemist wat direct een 1 opleverde voor Carlsen). Het is echter ook leuk als je zelf een zet ziet die gemist wordt door de commentator en wel wordt gespeeld. Leverde me bij Univé toernooi een winkeldochter op.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.