Lezing voor SG Overschie

Interactieve Presentatie Hans Böhm

In 1957 kwam hij als 7-jarig jongetje voor het eerst het clubgebouw van Schaakgenootschap Overschie binnen lopen. Elf jaar later werd hij Nederlands Jeugdkampioen en nog eens zes jaar later eindigde hij op een verdienstelijke tweede plaats op het NK, net achter zijn boezemvriend en wellicht Nederlands beste schaker ooit, Jan Timman. Intussen is Hans Böhm o.a. lid van verdienste van de KNSB, drager van de Max Euwe Ring, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, columnist, schrijver en presentator, maar is hij vooral een alom geliefd en gewaardeerd groot vertegenwoordiger van de schaaksport. Het is dan ook niet vreemd dat hij een speciaal plaatsje inneemt in de harten van de Overschieënaars en dat de Rotterdamse club enigszins trots is dat zijn carrière ooit bij haar begon.

Zaterdag 8 november 2014 verzamelde zich dan ook een bond gezelschap schakers in het onderkomen van SG Overschie, Het PrachtHuis. Jeugdleden, spelers van het eerste team, deelnemers van de onlangs gestarte schaakcursus voor beginners en andere leden en geïnteresseerden namen allen deel aan de interactieve presentatie van Hans Böhm. Na een korte introductie van voorzitter Ronald Verbeek begon de middag met een korte anekdote over het schaakspel en in het bijzonder de stukken daarvan. Dit is het thema van de serie boeken die Hans Böhm sinds 2010 schrijft, samen met de Israëlische schaker Yochanan Afek. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.