Vijf grootmeesters in Open groep Remco Heite Schaaktoernooi

WOLVEGA – Voor de Open groep van het Remco Heite Schaaktoernooi, komend weekend in hotel Holland Inn te Wolvega, hebben zich inmiddels vijf grootmeesters gemeld. De meervoudig Nederlands kampioenen John van der Wiel, Zhaoqin Peng en Tea Lanchava zullen ook van de partij zijn bij dit rapidtoernooi.

Het Open toernooi is een rapidtoernooi waarin elke speler 45 minuten bedenktijd per ronde krijgt. Het wordt tussen zaterdag 15 november 12.00 uur en zondag 16 november 19.30 uur gespeeld. De winnaar ontvangt 1000 euro alsmede een plaats in het volgende Invitatietoernooi. In het Invitatietoernooi van dit jaar, dat al op vrijdag 14 november om 16.00 begint, zijn de deelnemers Loek van Wely, Gawain Jones, Daniel Fridman, Erwin l’Ami, Dimitri Reinderman en Sipke Ernst.

Ex-winnaar Erik van den Doel, Benjamin Bok en de Rus Alexandre Danin stonden al op de rol in de Open groep. In de afgelopen week hebben zich drie voormalig Nederlands kampioenen gemeld: grootmeester John van der Wiel won de nationale titel in 1984 en 1986, Zhaoqin Peng werd liefst dertien maal kampioen bij de vrouwen en haar grote concurrente Tea Lanchava won de titel eenmaal, in 2012. Zij is Internationaal Meester, evenals nog twee andere deelnemers: de in Friesland overbekende Migchiel de Jong en Fred Slingerland uit Leiden.

Ook de Open groep belooft dus spanning en strijd op hoog niveau!

U kunt tijdens het toernooi alles volgen op onze website www.heiteschaaktoernooi.nl, waarop ook uitgebreide rondeverslagen en interviews zullen verschijnen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.