Wolvega Kulturele Schaaksted

Friesland heeft niet alleen een Kulturele Haadsted in 2018 (Leeuwarden), maar ook een Kulturele Schaaksted, en dat is Wolvega. Dat zei wethouder Frans Kloosterman van Weststellingwerf bij het openen van het vijfde Remco Heite Schaaktoernooi en het negende Schoolschaaktoernooi van de Stellingwerven.

Na een enthousiasmerende inleiding van toernooicomité-voorzitter Henk Feitsma, waarin deze alle topschakers en andere coryfeeën liet opstaan voor een luid applaus, heette wethouder Kloosterman alle betrokkenen welkom in het Gemeentehuis Weststellingwerf in Wolvega. Deze stad is in deze tijd van het jaar niet alleen Sinterklaasgek, maar ook schaakgek. “Mijn zoon Hidde, die leider is van een voetbalteam, klaagde dat de competitie helemaal stilligt dit weekend, omdat alle voetballers gaan schaken. En dat geldt voor alle andere sporten.”

Lees meer

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.