L’Ami op herhaling, Van Wely en Fridman bijna

Het is een goede traditie in het Remco Heite-toernooi: de eerste ronde zat weer eens boordevol spektakel. Erwin l’Ami had het geluk met zwart in een stelling te belanden waarin hij al eerder had aangetoond hoe het moest, en Gawain Jones vond geen echte verbetering voor wit. Loek van Wely belandde kort na de opening in een grafstelling, maar won evenals twee jaar geleden in de openingsronde nog bijna. Dat zou een groot drama geweest zijn voor Fridman – hoewel, uiteindelijk werd hij toernooiwinnaar!

De remise tussen Dimitri Reinderman en Sipke Ernst kon natuurlijk niet saai zijn, en dat was hij ook niet.

Eerst de enige beslissing van vandaag.

Jones – l’Ami

1.e4 e5 2.Pf3 Pc6 3.Lc4 Pf6 4.d4 exd4 5.e5 d5 6.Lb5 Pe4 7.Pxd4 Ld7

Lees Meer

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.