Anand gelooft niet in Sinterklaas

Had ie dat nou maar wel gedaan en de ontredderde Carlsen voor zwarte Piet aangezien, dan had hij ongetwijfeld wel gezien, dat er een aangenaam presentje op hem lag te wachten..

Karjakin, die in de zaal zat kon zich nauwelijks bedwingen:Pe5x, wilde hij wel uitschreeuwen en terecht, want wit verliest 2 pionnen met schaak en zijn veel belovende positie is veranderd in een ruïne, als we Svidler moeten geloven.

Binnen 20 seconden antwoordde Anand met a4 en hij zal zich wel hebben afgevraagd waarom Carlsen geen a3 deed en heeft het toen ongetwijfeld wel gezien Carlsen slaakte een zucht van verlichting en speelde a tempo Ke2 en won overtuigend>Hoe is het nou mogelijk, dat in een WKmatch zulke zelfs voor een onderbonder simpele combinaties over het hoofd worden gezien? Spanning, vermoeidheid, de immense druk, is het eerder voorgekomen, jazeker ,Carlsen gaf in ieder geval toe, dat hij 1000 doden stierf, maar Anand was alleen maar met een ander plan bezig en speelde na 20 seconden a4, n:LPDO, zegt Nunn dan:,loose pieces drop off in Secrects of practical chess en dat geldt voor de ongedekte toren op g4. en soortgelijk geval heeft zich in match Aljechin-Eeuwe voorgedaan en toen was het de zwarte dame, die aan haar ongedekte positie ten onder had moeten gaan.

Logischerwijs, als Anand… ja dan was de stelling in diagram 2 op het bord gekomen,na de zetten Th6x en na Tg2x Tf6 wordt Fritz steeds vrolijker, en wat gebeurde er in Aljechin-Eeuwe? Na Dd5e5 heeft wit:Dh8schaak, Kh8x en Pf7x schaak, edoch Aljechin speelde Lb2, Eeuwe Lc6, maakt combinatie nog aantrekkelijker, er volgde echter a3 en anno 1937 kwamen de Nederlandse schaakfans met de schrik vrij, het werd remise, anno 2014 belandden de Noorse fans in de 7e hemel, hun held won!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.