3e ronde: Utrecht thuis

Utrecht is de laatste jaren altijd een lastige tegenstander gebleken, maar dit jaar waren we toch duidelijk favoriet. Daar heb je echter weinig aan als je aan het eind van de middag weer met lege handen staat. Het begon nog wel goed.

Erik Hoeksema memoreerde dat hij bij een voorgaande gelegenheid geen zet van deze tegenstander aan zag komen. Dit keer won hij een pion en bouwde dat zorgvuldig uit naar winst. Dit werd gevolgd door een remise van Amice Riemens. Eerste indruk is dat daar meer ingezeten had. De ruilfase na zet 22 kwam de stelling niet ten goede. Joost Wempe mocht tegen Frits Rietman overwinnaar Casper Schoppen. Altijd lastig, die jonge talentjes. Joost sloot zijn loper vrijwillig op op a5 maar het pakte allemaal uiteindelijk goed uit.

Iozefina Paulet leek de zaken op het eerste gezicht wel op orde te hebben, maar na eerst pionverlies en daarna paardverlies moest toch een andere conclusie getrokken worden. Jasper Geurink won van Menno Okkes, maar helemaal recht toe recht aan was het niet. In goede stelling gooide Jasper er een mooi ogend torenoffer tegenaan. Volgens het digitale beest had de verdediging daarna echter wel beter gekund, maar zoals het ging was het punt voor Jasper. Bij Daan Brandenburg was het ondertussen mis gegaan. Daan’s zwarte toren op c3 liet een bommetje toe in de vorm van Lxd5, waarna de zwarte stelling ineenstortte.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.