Een engeltje op de lat

De Spassky’s zijn alweer aan hun 8e seizoen bezig in de KNSB. Dat betekent dat zaterdag 22 november, de 3e ronde van het seizoen 2014-2015, de 66e KNSB-wedstrijd op het programma stond. In die wedstrijden is veel gebeurd. Spelers stonden soms huizenhoog gewonnen, één teamgenoot had zich zelfs de gewoonte aangemeten om dan pronkend als een pauw rond te gaan paraderen…één momentje van nonchalance en….weg al het werk van een middag. De kosten gaan voor de baat, er is veel leergeld betaald. Andersom is uiteraard ook geregeld voorgekomen, in iedereen die vertikt al te snel op te geven schuilt immers een ontsnappingskunstenaar – ik ken gelukkig weinig teamgenoten die de handdoek (te) vroeg werpen. Ja: Jan Postma gaf in Apeldoorn eens op in gewonnen stelling, ook dat is gebeurd.

Zo gelukkig als wij afgelopen zaterdag wonnen, en passant ook nog eventjes onze eerste koppositie ooit in de KNSB pakkend, is zover mijn herinnering strekt niet eerder voorgekomen. Onze wedstrijden hadden tot nu toe vrijwel altijd een min of meer ‘eerlijke’ uitslag gekend. Natuurlijk verloren we wel eens nipt met 3.5-4.5 en was er gejammer, even zo groot als ons gejuich was om een zwaarbevochten 4.5-3.5 zege op een ander moment. Een bal kan via de paal het veld weer in springen, of net de goede kant op rollen. Alles is en blijft statistiek; meestal middelen zich mee- en tegenvallers zich wel uit; zelfs binnen één wedstrijd.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.