RSR Ivoren Toren 1 – Messemaker 1847

Degradant RSR Ivoren Toren maatje te groot voor Vlaggenschip Messemaker

Wedstrijdleiders Arthur Schuering (L) en Arrian Rutten

Rotterdam, zaterdag 22 november 2014

Hoe is de naam RSR Ivoren Toren ontstaan vroeg ik me af en Paul Dekker en Arrian Rutten konden mij dat haarfijn uitleggen, zie hieronder!

De vereniging, opgericht onder de naam van Rooms-Katholieke schaakvereniging "Regina Sacratissimi Rosarii" of verkort "R.S.R.", treedt per 1 oktober 1962, na fusie met de voormalige R.K. schaakvereniging "Ivoren Toren", op onder de naam van Rooms-Katholieke schaakvereniging "R.S.R.-Ivoren Toren". Per 23 oktober 1992 is de naam van de vereniging gewijzigd in: schaakvereniging "RSR Ivoren Toren". Plaats van vestiging blijft Rotterdam. De vereniging is opgericht 24 oktober 1919 te Rotterdam. Dit wat voorafging aan de derde ronde!

Een feit is dat we verloren hebben van de degradant van vorig jaar, RSR Ivoren Toren degradeerde uit de eerste klasse. Het verliep ongeveer zo: Peter Scheeren wist door herhaling van zetten remise af te dwingen. Arjan van der Leij opende in hoog tempo met een bekende variant, maar moest, in een moeilijke stelling, in Dolf Meijer toch zijn meerdere erkennen. Remco Hylkema kwam goed, tot heel goed, uit de opening, liet zijn tegenstander ontsnappen, kwam in de problemen en ging ten onder in de 45e zet. Ons jeugdtalent Liam speelde, net als zijn tegenstander Wim Koster, een aanvallende partij wat resulteerde in een aantrekkelijke partij voor de omstanders. Uiteindelijk werd het remise. Jan Cheung was tien jaar geleden jeugdleider en trainer bij Messemaker en kwam vandaag Kees van der Knijff, een oud pupil, van hem tegen. Hij verloor, dus hij heeft het Kees goed geleerd. Jan Evengroen offerde een pion in een bekende stelling, maar moest tot het gaatje gaan om remise te houden, wat lukte. Topscorer Ed Roering verloor in de tijdcontrole een pion, maar kon het initiatief overnemen en de derde winst op rij binnen halen. Ben van Geffen tenslotte, na wisselende stelling, dan weer iets beter en soms wat minder, wist in de slotfase de laatste pion van zijn tegenstander te slaan, die daardoor een loper overhield en de puntendeling was een feit. Lees hieronder de verslagen zoals de teamleden de partij hebben ervaren. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.