Reinderman wint 32e Waling Dijkstra toernooi

Het 32e Waling Dijkstra toernooi al weer en dat betekende een weerzien met veel oude, maar gelukkig ook veel nieuwe bekenden. Oude bekenden zoals Waling Dijkstra jr., al jaren onze vaste sponsor, die deze maal zijn dochter Ophelie meebracht om de openingszet te doen. Of zoals het personeel van Tresoar, dat even vriendelijk als altijd assistentie verleende. Of zoals veelvuldig winnaar Sipke Ernst, net terug van een gewonnen toernooi in Paramaribo. Even voor tienen belde hij op dat hij zich verslapen had, maar in de loop van de 2e ronde zou arriveren en inderdaad, de helft van zijn bedenktijd was reeds verstreken, toen hij gewapend met een noodzakelijk kopje koffie de speelzaal binnentrad om Maarten Etmans in de resterende 10 minuten keurig van het bord te schuiven. Maar ook zoals Rienk Sijbesma en Jan Hibma, die weinig van de 32 Waling Dijkstra toernooien gemist hebben. En natuurlijk vaste ICT-er en toernooifotograaf Eelke Heidinga, zonder wiens inbreng een Philidortoernooi ondenkbaar is.

Behalve Sipke waren er kennelijk meer mensen die zich verslapen hadden, hetgeen in de 1e ronde tot nogal wat lege borden leidde. In tegenstelling tot Sipke lieten de betrokkenen zich ook de rest van de dag niet zien. Jammer was ook dat de jeugd in aantal maar matig vertegenwoordigd was. Die was in Apeldoorn bezig met zijn eigen competitie.

De hoofdgroep was met de drie grootmeesters Sipke Ernst, Dimitri Reinderman en Jan Werle, allen met een Philidorverleden, de Groninger IM Erik Hoeksema en onze eigen IM Migchiel de Jong sterk bezet. Een andere interessante deelnemer was Lucas van Foreest, het broertje van Jorden, 13 jaar pas, maar wel al met een rating van 2283 achter zijn naam. Een dan was er natuurlijk ook clubgenoot Tjapko Struik, die het toernooi vorig jaar zeer verrassend op zijn naam bracht en de laatste tijd in grote vorm verkeert.

Dat de drie grootmeesters uiteindelijk op de hoogste plaatsen zouden eindigen was natuurlijk niet bepaald verrassend. Reinderman was de verdiende winnaar, al had hij het geluk dat Sipke Ernst in de onderlinge partij in de 5e ronde in de slotfase zijn sterk overwegende stelling in één zet weggaf. Maar Dimitri versloeg ook Jan Werle en gaf slechts twee remises af.

Lees meer…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.