Pathena: Rembrandt Bruil koploper na 2 dagen

ROTTERDAM – Op de tweede dag van het Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi heeft Rembrandt Bruil zijn voorsprong is groep 1 geconsolideerd. In de beloftengroep deed Marek Kudlicka hetzelfde. Zijn zij in de overige twee dagen nog te kloppen?

In de gezellige en warme speellocatie van Dylans Brasserie in Kralingen, Rotterdam werden weer twee ronden van het toernooi afgewerkt, waar 24 talenten uit de regio en daarbuiten spannende partijen spelen, die deze keer allemaal live te volgen waren via internet. Twee ronden dus die voor wat meer tekening in de strijd zorgden.

Koplopers in Groep 1: Rembrandt Bruil en Bart Dubbeldam

Tijdens ronde 3 in groep 1 was de clash tussen Arne Pols en Rembrandt Bruil. Op voorhand wellicht een cruciaal treffen. Arne kwam niet goed uit de opening en kreeg zijn stukken niet op de juiste plaats. Dat was vooral de verdienste van Rembrandt, die heel goed speelde, lastige klippen omzeilde en het punt wist te pakken. In de 4e ronde wist Lucas Nuyen netjes van Mohammed Mousane te winnen. Een mooie overwinning die de hele partij al in de lucht hing. Arne Pols nam revanche en won in de middag wel. Ting Ting Lu was het slachtoffer en zij hield het niet alleen lang vol, maar gaf meer dan goed tegengas. Quinten Salomons speelde een heerlijke pot tegen clubgenoot Ivan Kroetkov. Er was geen twijfel over de uitkomst. Quinten was een klasse beter in deze partij, Zo gaat Rembrandt aan de leiding, en zijn Bart, Lucas, Arne en Quinten in de achtervolging. Gaat Rembrandt het nog lastig krijgen of wordt hij de opvolger van Liam Vrolijk?Lees meer (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.