ChessQueens online!

Neem snel een kijkje op onze nieuwe website: www.chessqueens.nl!

2 Comments

 1. Avatar
  HansJGdeLange december 13, 2014

  Geweldig initiatief, dat bewijst dat jullie een team vormen met een gemeenschappelijk doel. Lof.

  Zijn jullie van mening dat de Schaakbond in deze weinig kan betekenen en dat haar niets te verwijten valt? Tegen de achtergrond van onderstaande?

  Hoe ook, succes toegewenst,

  Hans

  __________________________________________________________________

  TOPSCHAAK – vertrouwen in Jan Stomphorst opgezegd door topschakers

  Bondsraad Vergadering 29 november 2014

  Afgelopen zaterdag hadden de regionale schaakbestuurders weer het halfjaarlijkse overleg met het bestuur van de KNSB.

  De herbenoeming van het bestuurslid Coördinator Topschaak (Jan Stomphorst) zorgde voor een langdurige discussie. Bij binnenkomst werd alle afgevaardigden een kort briefje aangereikt. Deze was afkomstig van een tiental Nederlandse topschakers die ontevreden bleken te zijn over het door het bestuurslid gevoerde beleid en communicatie. Dit bracht de Bondsraad in een spagaat, betrokkenen waren niet aanwezig. Besloten is om de herbenoeming een half jaar aan te houden. Jeroen Schuil: "naar mijn mening is een bestuurslid met veel inzet en bijdrage aan het Nederlandse schaak door een klein groepje schakers op een niet chique wijze afgeserveerd". (zie voor het verslag de SGS-site).

  Mijn mening : los van de sympathieke Jan Stomphorst die inderdaad niet chique is behandeld, kun je niet volhouden dat de steun voor Topschakers uitstekend is: het moet beter en royaler. Het Topschaak verdient een beter lot, denk aan trainingsfaciliteiten, toernooien, het verschraalde NK en andere schaakevenementen. De opvolger moet daarom ook eerst sponsor-zekerheden overleggen om daaraan succesvol te werken : de topschakers verdienen dat ! Gewoon uitvoeren wat door de topschakers wordt gevraagd. De Bond is er voor schakers, nooit andersom:)

  En oud-topschakers die hiervan echt verstand hebben, ook uit eigen ervaring (Rini Kuijf, John van der Wiel. Loek van Wely)) raadplegen. Ook misschien oud-bestuurders hun mening vragen (Sytze Faber, Harrie Muhren, Herman Hamers).

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.