Allerlei

Het is bijna oudjaar. Ik ruim wat ideeën op.

1. Le deuxième sexe

Ik vat de geschiedenis even samen. Vroeger, in de tijd van Donner, konden vrouwen niet schaken en tegenwoordig willen ze het niet (of nauwelijks). Tegen de situatie van vroeger bestond geen medicijn, tegen de huidige situatie moeten en kunnen we optreden. Het schaken moet populairder worden bij meisjes en vrouwen. Niet alleen omdat het leuk is voor hen, maar vooral omdat het belangrijk is voor de ontwikkeling van de schaaksport.

Wat is daarvoor nodig?

-Een gastvrij en vrouwvriendelijk klimaat op schaakclubs en -activiteiten. En daar is heel wat voor nodig. Meer dan menigeen denkt. Nodig maar eens een paar leuke vrouwen uit en vraag wat ze van de huidige situatie vindenLees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.