HMC Calder nipt langs Pathena Rotterdam

HMC Calder heeft met 5,5-4,5 gewonnen van Pathena Rotterdam. Lang was het onduidelijk of we de winst konden binnenhalen, maar Niels Ondersteijn trok de matchpunten in een toreneindspel vaardig naar zich toe. Pathena Rotterdam kwam vorig seizoen nog uit als SO Rotterdam, maar door het wegvallen van een sponsor is de naam veranderd en hebben enkele sterke spelers zoals Michiels, Winants en Van de Griendt de club verlaten. Dit seizoen is hun teamgemiddelde 2250, maar ze hadden al 4 MP en zijn voor niemand bang. Beide teams waren licht verzwakt, want aan Bossche zijde speelt Rob Schoorl in Londen en werd vervangen door Thomas Mollema, terwijl bij de tegenstander Bruno Carlier zijn plek had afgestaan aan de gelouterde Marc Schroeder.

Pathena Rotterdam zette twee van hun op papier zwakste spelers aan de eerste twee borden. Het nadeel hiervan is dat je normaal gesproken met 2-0 achter staat, ware het niet dat Marijn den Hartog voor een stunt zorgde door Martijn Dambacher te verschalken. Deze raakte in de opening al een kwaliteit kwijt, en kreeg er nooit echt genoeg compensatie voor. Marc Schroeder hield ook lang het hoofd boven water tegen Benjamin Bok, maar het eindspel met drie pionnen meer bleek toch gesneden koek voor de Veldhovense GM.

Lees verder op de HMC-site.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.