Modern Dubbelschaak wint zonder te winnen!

Het is bizar maar waar. De match tussen Dubbelschaak en RSC ‘t Pionneke leverde louter remises op, op alle borden! En toch pakten we 2 matchpunten. Hoe dit kan? Tja… De Roermonders konden helaas maar 7 man aan de start laten verschijnen, en zo werd de non-playing Camiel toch nog de matchwinnaar. Of was het teamcaptain Martien die als laatste bezig was en succesvol een verloren stelling toch nog wist te keepen?

Ach, het maakt eigenlijk niet veel uit. Feit is wel dat we weer volop meedoen om het kampioenschap omdat de koploper verloor en we nu gedeeld eerste staan.

Maar we lieten het ons wel weer eens erg lastig maken deze wedstrijd. We hebben een heel breed team met 7 spelers in de 2100 die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Maar toch lukt het de staartborden vaak niet de punten te pakken tegen op papier zwakkere tegenstanders. Het is maar goed dat we een break hebben van een paar maanden. We gaan op trainingskamp! En dat gaat beginnen bij het Oliebollentoernooi, wat traditiegetrouw elk schaakjaar weer bij een van de Dubbelschakers thuis wordt gehouden.

Maar waar slaat het moderne nu op in de titel zou je denken? Wel… Dubbelschaak heeft vorig jaar een e-board aangeschaft en sinds kort is er dankzij overvloedige inkomsten uit Sponsorkliks zelfs een 2de eboard bijgekomen.

Voor de rest van het verslag met foto’s en veel bizarre partijen klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.