Vlaggenschip Messemaker kopje onder in thuishaven!

KNSB-wedstrijdleider Willem Schepers was wel erg laat binnen, de trein liet het afweten, lang leve het openbaar vervoer, om halftwee meldde hij zich in het denksportcentrum. De teamcaptain van de thuisclub (Ab Scheel) nam tot zover de honneurs waar. De eeneiige tweeling (dat zie je niet veel in de schaaksport) Daan en Bas Haver respectievelijk spelend aan bord 2 en 8 konden een remise optekenen (lees het verslag van Erik en Liam). Henk-Jan opende de score na ongeveer drie uur spelen, met een pion meer en actieve stukken gaf zijn tegenstander de pijp aan Maarten. Een kwartiertje later konden bij Jan Cheung de stukken in de doos, hoofdschuddend moest hij zijn tegenstander feliciteren. Vijf minuten later was Ed het haasje tegen Ilias van der Lende, de teamcaptain van Santpoort. Erik, met zeven pionnen voor een toren en met de dames nog op het bord, kreeg remise aangeboden en na overleg met de teamcaptain werd dit aangenomen, er zat echt niet meer in aldus Erik. Ben van Geffen, met twee pionnen minder, ging tot het gaatje, maar na vierenhalf uur spelen was het voor hem voldoende. Peter Scheeren vroeg mij of hij remise aan mocht bieden, er zat niets meer in, ja dus. Ook Liam vroeg of hij remise mocht aanbieden, dat mocht, en na nog een halfuurtje proberen werd het dat ook. Jan Evengroen verbruikte bijna alle tijd om de winnende zet te vinden, heeft ergens in het middenspel de winst laten liggen, maar moest ook in remise berusten. Eindstand 3 – 5 en zo gingen we kopje onder in de thuishaven. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.