Finale NK Schoolschaken tijdens Tata Steel Chess Tournament

Finale NK Schoolschaken

voorprogramma Tata Steel Chess Tournament

Op vrijdag 9 januari vindt van 11.00 tot 15.30 uur in De Moriaan in Wijk aan Zee de landelijke finale plaats van het NK Schoolschaken Voortgezet Onderwijs. Twaalf teams van vier leerlingen strijden dan om de titel. Dat doen ze op het podium waarop Magnus Carlsen, Fabiano Caruana en de andere grootmeesters uit de Tata Steel Masters de volgende dag aantreden voor de eerste ronde van het Tata Steel Chess Tournament 2015. Tijdens de openingsceremonie van het Tata Steel Chess Tournament zal Anish Giri de prijzen uitreiken aan de winnende teams in elk van de categorie├źn. De openingsceremonie vindt op vrijdag 9 januari vanaf 16.00 uur plaats bij Tata Steel in IJmuiden. Het NK Schoolschaken wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

De finale van het NK Schoolschaken kent twee categorie├źn en bestaat uit vijf speelronden. De wedstrijden worden live uitgezonden via de website van het Tata Steel Chess Tournament. De twee winnende teams krijgen een Meet & Greet VIP-rondleiding bij het Tata Steel Chess Tournament 2015 en mogen met hun hele klas op bezoek bij Tata Steel in IJmuiden.

De deelnemende scholen in de categorie algemeen:

Erasmiaans Gymnasium uit Rotterdam

Gymnasium uit Apeldoorn

Murmellius Gymnasium uit Alkmaar

Stedelijk Gymnasium uit Leiden

St-Maartenscollege uit Voorburg

Wartburg College (locatie Revius) uit Rotterdam

De deelnemende scholen in de categorie eerste twee leerjaren:

Pallas Athene College uit Ede

Passie uit Wierden

Stedelijk Gymnasium uit Haarlem

Stedelijk Gymnasium uit Leiden

Van Lodensteincollege uit Kesteren

Zaanlands Lyceum uit Zaandam

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com

Informatie over spelers en scholen van het NK schoolschaken: nkscholen.schaakbond.nl

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.