Schaakstad Apeldoorn verslaat verzwakt Paul Keres

In de vierde ronde in klasse 1B stond ons een pittige ontmoeting te wachten met Paul Keres. Met spelers aan de topborden die al ruimschoots bewezen hebben van iedereen te kunnen winnen en goed scorende spelers op de laagste borden. Aan het begin van de wedstrijd viel al snel op dat kopman Hugo ten Hertog ontbrak, net zoals topscorer Willem van de Fliert. Dat zou onze taak aanzienlijk eenvoudiger maken, zo bleek ook uit de ruime 8,5-1,5 overwinning.

Op bord 1 bewees Tim Lammens met wit tegen Xander Wemmers maar weer eens dat hij aan een uitstekend seizoen bezig is. Al vrij snel werd er dameruil aangeboden, afgeslagen, aangeboden en weer afgeslagen (vrouwen…). Uiteindelijk raakte Xanders dame ingesloten op de koningsvleugel, waardoor Tim op de damevleugel zijn gang kon gaan, wat niet veel later resulteerde in het volle punt.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.