Schaakfestival Groningen van start

Zondag is het Groninger Schaakfestival van start gegaan. Volgens mij een mooie dag om te beginnen. Je hebt de zaterdag nog vrij om mooie dingen te doen (zoals het bezoeken van de Winterwelvaart en schaken in de kajuit). Je werk heb je dan wat van je kunnen afzetten en je kunt dan fris aan het toernooi beginnen.

Op de toernooi-site staat dat er weinig verrassingen waren. Dat heb ik even nagekeken, want op de gang hoor je voornamelijk waar het wel is misgegaan. Dan hoor je uitspraken als: “Ik stond huizenhoog gewonnen, maar ik stonk in het enige, echt enige trucje dat er nog inzat”. Althans dat is mijn vertaling van de Engelse tekst die ik te horen kreeg. Klinkt die uitspraak u misschien bekend in de oren? Hebt u die uitspraak misschien zelf ook al eens gedaan?

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.