Albert Platje overleden

Vanochtend (25 december 2014) bereikte ons het verbijsterende bericht dat Albert Platje is overleden.

Albert Platje was tientallen jaren een zeer bekende verschijning in de Noordelijke en ook landelijke schaakwereld. Hij was een frequent deelnemer aan vele schaaktoernooien in Groningen en omstreken en was lid van en een drijvende kracht achter SchaakClub En Passant Usquert.

ScepU-voorzitter Erwin Kok:

"Helaas meld ik het droevige nieuws dat Albert Platje, dorpsgenoot en ScepU-lid, is overleden. Hij is thuis levenloos aangetroffen, en lijkt een natuurlijke dood te zijn gestorven. Albert was een markante persoonlijkheid en schaker. Albert, de strijder, streed voor een betere wereld. Laten we hopen dat hem die nu gegeven wordt, het is hem gegund.

Later vandaag volgt een In Memoriam op de website van ScepU."

In juli 2013 speelde Albert een van zijn mooiste partijen ooit, tijdens het Open NK in Dieren. U kunt een analyse daarvan hier bekijken. Op 3 december j.l. speelde hij zijn laatste partij voor ScepU in de NOSBO-competitie, Eerste klasse A.

Albert Platje is 48 jaar geworden.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.