De dag voor de rustdag

De dag voor de rustdag gaf inderdaad het spektakel te zien welke ik gisteren hoopvol aankondigde. Veel beslissingen en veel remises die ontstonden uit tot het bot uitgevochten duels. Een genot om naar te kijken.

Natuurlijk hebben wij onze voorkeur voor bepaalde spelers en het is dan jammer dat de uitslag net verkeerd is. Maar wij schakers kijken toch vooral objectief naar de stellingen en naar de gespeelde zetten. Ja, het staat niet voor niets schuin. Wij kijken namelijk vooral objectief naar de mogelijkheden van onze spelers. Let maar eens op bij teamwedstrijden. Ook bij de analyse staan de teams vaak tegenover elkaar. We willen aantonen dat ‘onze’ speler toch echt had kunnen winnen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.