Korte en lange partijen

Had ik het gisteren over een korte partij van twaalf zetten, vandaag bleek het nog sneller te kunnen. Na tien zetten was de eerste partij uit en het waren niet de minsten. IM Danny Raznikov (2494) uit Israƫl lukte het om met zwart in tien zetten te winnen van GM Qun Ma (2621) uit China. Deze partij zult u waarschijnlijk op alle schaaksites en schaakrubrieken tegenkomen. Niet alleen wegens het dameoffer maar ook vanwege de kracht van de twee zwarte paarden.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.