De een-na-laatste dag

Op de een-na-laatste dag is het altijd de keus: ga je risico nemen om te winnen of gok je op de laatste ronde? De meesten proberen in deze ronde een goede uitgangspositie te krijgen zodat ze in de laatste ronde misschien aan een remise voldoende hebben om hun doel te halen. En voor sommigen is een remise gelijk aan een nederlaag, want die remise schakelt je uit voor een prijs. Zo gezegd heeft van onze noordelijke grootmeesters alleen Sergei Tiviakov een goede ronde gespeeld. Hij won, Daan Brandenburg en Jan Werle speelden remise en kijken alvast uit naar een volgend toernooi. Sipke moet maar weer eens punten verliezen in de eerste ronden. Hij deed dat nu niet, maar daarna ging het zachtjes gezegd niet geweldig. Ook vandaag verloor hij.

Lees verder…

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.