Sander van Eijk super snelle ‘schaakoliebol’ 2014

BENNEKOM – Internationaal schaakmeester Sander van Eijk (tweede van links achter het bord) heeft maandag 29 december in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom, opnieuw het traditionele Oudejaarstoernooi van BSV Bennekom gewonnen.

De Barnevelder, die speelt voor eersteklasser SV Wageningen, werd daardoor de super snelste ”Oliebol” van 2014. Sander van Eijk won op tijd de noodzakelijke barrage met Jeroen Kooijmans uit Beuningen, die speelt voor Vianen/DVP. Beide spelers eindigen regulier op 4,5 punten uit vijf partijen. De winst in de barrage was voor Van Eijk de vierde en eigenlijk belangrijkste zege in de kleine minuutjes tijdens het toernooi. De champagne zal daardoor nog lekkerder smaken!

Volle bak

Even leek het er op dat het Oliebollenschaak in Bennekom minder zou worden bezocht dan andere jaren. Het tegendeel bleek uiteindelijk waar. Toen de inschrijving echt was gesloten, zaten 69 schakers en twee schaaksters gereed voor de strijd. Volle bak dus. En de kwaliteit van het veld was opnieuw geweldig goed. Ook bij deze aflevering kwamen weer tal van sterke schakers uit de wijde Vallei-regio, maar ook uit het Duitse Kleef, Amersfoort, Apeldoorn, Lelystad en Zutphen op het sfeervolle toernooi af. lees verder.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.